luni, 29 martie 2010

Copii de 8 ani folosesc Facebook, în ciuda restricţiilor de vârstă

Ofcom, supraveghetorul media din Marea Britanie, arată că 1 din 5 copii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani foloseşte site-uri de socializare precum Facebook, Bebo sau MySpace. Asta în ciuda restricţiei de vârstă de 13 ani.

1 din 6 părinţi nu ştie că odrasla se află pe aceste site-uri de socializare.

Raportul include informaţii despre audienţa de pe internet care arată că 37% dintre utilizatorii cu vârste între 5 şi 7 ani au vizitat Facebook în octombrie 2009, însă nu a cercetat şi câţi dintre aceştia au profile pe site.

Aceste date duc la o nouă dezbatere despre cum restricţionează site-urile de socializare accesul copiilor. Deşi site-urile cer utilizatorilor să îşi scrie vârsta, nu mai verifică apoi dacă informaţiile date sunt adevărate.

Facebook este criticat de Centrul de Protecţie Online a Copiilor, întrucât a refuzat să introducă un buton pentru raportarea abuzului copiilor.

"Este extrem de important faptul că cei mici stau pe site-uri de socializare, întrucât nu sunt sceptici şi pot fi păcăliţi uşor", a declarat Graham Cluley, expert în siguranţa pe internet.

Studiul Ofcom mai spune că 70% dintre copiii sub 11 ani care citesc bloguri sau site-uri de informaţii precum Wikipedia cred tot ce scrie acolo.

Facebook a respins recent şi propunerea miniştrilor britanici şi a organizaţiilor de protecţia minorilor de a crea un buton de "panică" anti-pedofili.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu