joi, 6 decembrie 2012

Iubesc simplitatea ( uneori :P )

       Dupa ce am citit jumatate din cartea lui Peter Collett am ramas cu o serie de idei pe care nici nu stiu cum sa le reproduc.Ma gandeam sa scriu despre lucrurile pe care le detinem dar de fapt ele ne detin pe noi, un exemplu ar fi telefonul mobil. Ok despre cum ne detine pe noi telefonul mobil voi crea alt post putin mai tarziu, momentan as vrea sa scriu despre simplitate ...si sa stiti ca mi-a luat 3 zile ca sa iasa cum imi doream...sper ca am reusit..asadar:
      Simplitatea inseamna eleganta. Simplitatea ma cucereste de fiecare data, mai ales la o femeie.
Ai vazut cum la nunti sau la baluri, femeile se fardeaza, se imbrobodesc precum bradul de craciun? De ce? Ca sa atraga atentia, ca sa fie mai frumoase?
Ei bine.. atentia mi-o atrag (inevitabil ca un brad luminos de craciun), insa ce simt in interior este doar repulsie.
Pentru ca eu iubesc simplitatea.
Iubesc femeia care se imbraca simplu, cu o bluza normala, care nu se fardeaza strident si nu ii este rusine de felul in care arata. Care citeste, care se foloseste de timpul ei pentru a ajunge undeva, pentru a face ceva, nu pentru a-l consuma inutil pe site-uri de socializare sau in fata oglinzii.
Iubesc simplitatea unei femei care nu se fardeaza in exces si care isi accepta lipsurile fara sa le acopere cu un strat gros de fond de ten. Iubesc simplitatea la o femeie pentru ca simplitate inseamna eleganta.
     Cu cat suntem mai simpli, cu atat suntem mai puri, mai naturali, mai autentici. Nu avem nevoie de etichete pentru a arata cine suntem, pentru ca in aglomeratia asta si asa nu le mai vede nimeni.
Nu esti firmele pe care le porti. Nu esti postarile pe care le pui pe Facebook. Nu esti poza ta de la profil. Nu esti masinile pe care le conduci. Nu esti telefonul pe care il detii. Nu esti posesiunile pe care le-ai acumulat.
Pentru ca un om care incearca sa impresioneze cu asta, se foloseste de aparente pentru a prospecta ceva, pentru ca inăuntru nu are nimic.
Stiu, am trecut de la femei la telefoane mobile, insă ideea se mentine. Cu cat esti mai simplu, cu cat ai mai putine lucruri, cu atat o sa fii mai fericit. Cu atat o sa fii mai productiv si o sa te dezvolti.
Pentru ca.. eliminand lucrurile ce nu sunt importante, facem loc celor ce sunt cu adevarat importante si aduc valoare în viata noastra.

2 comentarii:

  1. tu faci ce faci si ajungi sa vb despre make-up... asta ai retinut tu din cartea aia?
    si daca:"Nu esti firmele pe care le porti. Nu esti postarile pe care le pui pe Facebook. Nu esti poza ta de la profil. Nu esti masinile pe care le conduci. Nu esti telefonul pe care il detii. Nu esti posesiunile pe care le-ai acumulat." ce esti Tu de fapt?
    Dc te plangi si vrei mai mult sa ai?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu inseamna ca daca citesc o anumita carte trebuie sa scriu ceva din ea chiar daca aduc aminte de ea...si nu ma plang..sunt doar idei:)

    RăspundețiȘtergere