joi, 25 octombrie 2012

Sistemul din Romania:D

         Daca te-a pus naiba sa te duci asa ca un ghiocel la primarie, politie, itm, trezorerie, judecatorie sau oricare alta institutie publica romaneasca, vei constata cu stupoare ca ai facut un drum degeaba. Pregateste-te pentru o zi tensionata si fara finalizare.
        Asa e cu statul roman si cetateanul de rand. Ca si cum acesta s-ar uita la un film porno. De fiecare data finalitatea e aceeasi si dezamagirea pe masura. Romanul s-a saturat de aceeasi secventa de final de film, cu chestii tasnind din toate orificiile pe toate lucrurile, la fel cum s-a saturat de toata birocratia de care se loveste. Ai putea spune deci ca birocratia e o sperma. Nu e nevoie de mare lucru sa iasa la lumina, loveste cand nimeni nu se asteapta, manjeste tot ce apuca, n-are o tinta precisa, mereu sunt victime colaterale si prea multi o practica.
         Un lucru am refuzat mereu sa pricep legat de institutiile astea unde trebuie sa obtii nu stiu ce document sau act. De ce te pune sa mergi la mama dreaku' in praznic, la polul opus al planetei, sa achiti taxele necesare prin tot felul de banci, ca apoi sa te cari cu chitantele inapoi la ei in original. Asta ca sa mai ai si grija lor sa nu le pierzi intre timp, ca altfel esti mancat. Oare nu era mai simplu sa fie totul la un loc, centralizat? Vine omu', intra, sta putin, termina si pleaca fericit si satisfacut. Fast & clean :)). Nici in visele mele cele mai umede nu mai indraznesc sa visez ca va fi vreodata asa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu